iso

Εξωσωματική: Από Eλληνες ειδικούς ενημερώνονται 15 Ρουμάνοι γυναικολόγοι

Venerdì, 17 Maggio 2013

Στην Αθήνα βρίσκονται 15 διακεκριμένοι γυναικολόγοι και καθηγητές από τη Ρουμανία, μεταξύ των οποίων και ο Ράντου Βλανταρεάνου, καθηγητής και πρόεδρος του γυναικολογικού και μαιευτικού τμήματος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου «CAROL DAVILA» και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου «ΕLIAS» στο Βουκουρέστι, στο πλαίσιο 3ήμερης ενημερωτικής συνάντησης που έχουν με Έλληνες ειδικούς στην εξωσωματική του διεθνώς γνωστού Κέντρου «Γένεσις Αθηνών», που εφαρμόζει σύγχρονες πρωτοποριακές μεθόδους, με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Η συνάντηση αφορά όλα τα νεότερα δεδομένα στο χώρο της εξωσωματικής αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

«Σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να ηγηθούμε, στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά του ιατρικού τουρισμού επιλογής».

«Οι ξένοι γιατροί ενημερώνονται για τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα, με στόχο τη συνεργασία για εφαρμογή των νέων τεχνικών σε υπογόνιμα ζευγάρια, που θα έρχονται στην Ελλάδα, μέσα από ένα πρόγραμμα κινήτρων ιατρικού τουρισμού».

Στην πρώτη αυτή συνάντηση θα γίνουν οι εξής εισηγήσεις: Ράντου Βλανταρεάνου καθηγητής και Πρόεδρος του Γυναικολογικού και Μαιευτικού τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου CAROL DAVILA Βουκουρεστίου και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ELIAS στο Βουκουρέστι «Ιατρική χωρίς σύνορα», Μιχάλης Κουτσιλιέρης καθηγητής Φυσιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών «Ιατρική χωρίς σύνορα», Κων/νος Πάντος Διευθυντής κλινικής Γένεσις Αθηνών «Η σημασία της διακρατικής συνεργασίας στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή», Γεωργία Κόκκαλη Μοριακή Βιολόγος-Κλινική Εμβρυολόγος MSc. Διευθύντρια τμήματος Προεμφυτευτικής Διάγνωσης Γένεσις Αθηνών «Το όραμα μας στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή», Πρόεδρος και Εκπρόσωπος των Μαιευτήρων Γυναικολόγων στον Ιατρικό Σύλλογο και Υπεύθυνος της επιτροπής για θέματα Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας, «Οι νέες τεχνολογίες στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή».

Την προσπάθεια αυτή υποστηρίζουν φορείς της Πολιτείας, γι αυτό και παρίστανται στη συνάντηση και χαιρετίζουν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Σαλμάς Μάριος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τσιάρας Κώστας, η σύμβουλος Υπουργού Τουρισμού, αρμόδια για ιατρικό τουρισμό Παπαζάχου Ηλέκτρα, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών-Δήμαρχος Αμαρουσίου Πατούλης Γιώργος, ο ομότιμος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης Κουμαντάκης Ευγένιος, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μαιευτικής Γυναικολογίας MD PhD Πλές Λιάνα μέλος επιτροπής Malpraxis Ιατρικού Συλλόγου Ρουμανίας και ο αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Δαμάσκος Χάρης.

Δεκάδες υπογόνιμα ζευγάρια απ΄όλο τον κόσμο παίρνουν το αεροπλάνο με μόνη αποσκευή την ελπίδα να κρατήσουν το δικό τους μωρό στην αγκαλιά τους, φτάνουν στην Ελλάδα, όπου το πολύ εντός 20 ήμερων οι υποψήφιες μητέρες αρχίζουν να κυοφορούν και αναχωρούν πάλι αεροπορικώς για τους τόπους διαμονής τους.

Και αυτό γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια στο Κέντρο «Γένεσις Αθηνών». Σε βαθμό που το Κέντρο Γένεσις Αθηνών να προβληθεί, για τα επιστημονικά του επιτεύγματα, ακόμα και με ρεπορτάζ μέσω του CNNInternational.

Τελευταία αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των «τουριστών υγείας» που αναζητούν στην Ελλαδα θεραπείες γονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης, χωρίς μάλιστα μέχρι τώρα να υπάρχει κάποια οργανωμένη προωθητική ενέργεια, που να προβάλλει το προφίλ προσφοράς της χώρας μας σε αυτόν τον τομέα και αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω, μέσω πρωτοβουλιών όπως η συνάντηση με τους Ρουμάνους γυναικολόγους.