iso

Απεικονιστικά Εργαστήρια

ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ

Στην Κλινική με δ.τ. «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ» λειτουργεί οργανωμένο τμήμα Γενικών και Γυναικολογικών Υπερήχων. Με τη χρήση σύγχρονων υπερηχοτομογράφων τελευταίας τεχνολογίας, 4-D τρισδιάστατη έγχρωμη απεικόνιση και με εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό (γυναικολόγοι-ακτινολόγοι) καλύπτουμε υπερηχογραφικά όλα τα όργανα του ανθρωπίνου σώματος.

Στην Κλινική με δ.τ. «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ», οι γυναικολόγοι μπορούν να ελέγχουν την υγεία τόσο της εγκύου όσο και του εμβρύου στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, με το υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας· στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης μπορεί να γίνεται το αναλυτικό ανατομικό υπερηχογράφημα του εμβρύου (β-επιπέδου) όπου εξετάζεται λεπτομερώς η ανατομία αυτού· στο τρίτο τρίμηνο της κύησης είναι δυνατή η παρακολούθηση με Doppler – έγχρωμη υπερηχογραφία της ανάπτυξης και του «καλώς έχειν» του εμβρύου.

Ακόμα, στην Κλινική είναι δυνατή η εκτέλεση επεμβατικών μεθόδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπως: η λήψη τροφοβλαστικού ιστού, όπου εξετάζεται τροφοβλαστικός ιστός (πλακούντας) και η λήψη αμνιακού υγρού – αμνιοπαρακέντηση (μεταξύ 16ης και 20ής εβδομάδας).

Επιπλέον, στο τμήμα αυτό εντοπίζονται έγκαιρα, ανώδυνα και με ακρίβεια , παθήσεις άλλων οργάνων του σώματος, όπως όσχεου, μαστού ενώ πραγματοποιούνται έγχρωμοι αγγειακοί υπέρηχοι (triplex) και εξετάσεις ελαστογραφίας.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ MAΣΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ποιός δεν συμφωνεί ότι η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία; Γιατί χωρίς πρόβλημα να μπει κάποιος στη διαδικασία των εξετάσεων;

Οι ιδιαιτερότητες του καρκίνου και του μαστού είναι τέτοιες ώστε να κάνουν απαραίτητο τον έλεγχο από τους ειδικούς ιατρούς, σε ένα πρόγραμμα προληπτικής και διαγνωστικής μαστογραφίας. Έτσι, σε περίπτωση που κάτι έγκαιρα αποκαλυφθεί, μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά.

Όσο πιο νωρίς, τόσο καλύτερα.

Πότε μπορεί να ξεκινήσει μια γυναίκα την εξέτασή της; Μαστoγραφία γίνεται ως πρώτη εξέταση αναφοράς, περίπου στην ηλικία των 35 ετών, εφόσον υπάρχει θετικό οικογενειακό ιστορικό και επαναλαμβάνεται, ως εξέταση ρουτίνας, στο γενικό πληθυσμό μετά την ηλικία των 40 ετών, κάθε 1 χρόνιο.

Πριν τα 35, ξεκινώντας περίπου από την ηλικία των 25 ετών, μια ψηλάφιση το χρόνο από εξειδικευμένο κλινικό ιατρό μαστού και αν θεωρηθεί απαραίτητος και υπερηχογραφικός έλεγχος υψηλής ευκρίνειας, τις περισσότερες φορές είναι αρκετά. Μην έρθετε ποτέ στη δυσάρεστη θέση να ακούσετε το: «...αν ερχόσασταν νωρίτερα...».

Κάνετε τον έλεγχό σας ΤΩΡΑ.

Εμείς στην Κλινική με δ.τ. «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ» με το εξειδικευμένο Ιατρικό και Ακτινοτεχνολογικό προσωπικό που διαθέτουμε και το υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο υψηλής ευκρίνειας, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στην έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Μαστολογικές επεμβάσεις:

 • Κλινική εξέταση - Ψηλάφιση
 • Ψηφιακή Μαστογραφία
 • Υπερηχογράφημα - Doppler μαστού
 • Ελαστογραφία
 • Κατευθυνόμενες Παρακεντήσεις
 • Κατευθυνόμενη Βιοψία
 • Στερεοταξία (Χειρουργική Βιοψία)
 • Τμηματεκτομή
 • Ολική μαστεκτομή
 • Πυραμιδεκτομή
 • Βιοψία λεμφαδένου φρουρού
 • Λεμφαδενικός καθαρισμός
 • Ογκοπλαστική μαστού (ταυτόχρονη ή σε δεύτερο χρόνο)
 • Γονιδιακός έλεγχος (BRAC 1 + BRAC 2)
 • Ογκολογικό συμβούλιο
 • Ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένο ψυχολόγο

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ

Το ακτινολογικό εργαστήριο της Κλινικής με δ.τ. «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ» είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα χαμηλής δοσολογίας, όπου εκτός από τις απλές ακτινογραφίες, εκτελούνται και ακτινοσκοπικές εξετάσεις, πυελογραφίες, κυστεογραφίες και εξετάσεις στομάχου παχέος εντέρου. Επιπλέον, διενεργούνται με ανώδυνη τεχνική Yστεροσαλπιγγογραφίες προς διερεύνηση αιτίων υπογονιμότητας. Με τη χορήγηση σκιαγραφικής ουσίας με σαλπιγγογράφο, είτε με ειδικό καθετήρα μπαλόνι, σκιαγραφείται το ενδοτραχηλικό κανάλι, η μητριαία κοιλότητα και ο αυλός των σαλπίγγων. Η τεχνική γίνεται κάτω από ακτινοσκοπική παρακολούθηση, έχει διάρκεια 10-15 λεπτά και δίνεται έμφαση στο να είναι ανώδυνη. Αναδεικνύονται ανωμαλίες της μήτρας, ανιχνεύονται ελλείμματα που αφορούν πολύποδες ή υποβλεννογόνια ινομυώματα και μελετάται η βατότητα των σαλπίγγων, η παρουσία υδροσάλπιγγος και συμφήσεων στο κωδωνικό στόμιο.